امروزه متقاعد کردن افراد به جدی گرفتن امنیت اطلاعات کار بسیار سختی است. نصب آپدیت، عوض کردن دوره‌ای رمز عبور و قبول نکردن دسترسی‌های بی‌مورد، همه‌ی این موارد کارهای طاقت‌فرسایی هستند که بی‌پایان به نظر می‌رسند. شاید به همین دلیل است که دنیا به نمادی مانند تیلور سویفت برای تحریک آن‌ها به جدی گرفتن امنیت اطلاعات نیاز دارد.

این ابرستاره سال‌هاست که به صورت مداوم نگرانی‌های خود از حفظ امنیت اطلاعات و  حریم خصوصی را به صورت عمومی ابراز می‌کند. تیلور سویفت، در مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۱۴ با مجله‌ی رولین استون داشت، گفته بود که تنها نسخه‌ای که از آلبوم آینده‌اش دارد، روی گوشی شخصی‌اش ذخیره شده و فقط با هدفون به آن گوش می‌کند، چراکه از استراق سمع واهمه دارد؛ به گفته خودش، «جنبه‌های زیادی از فناوری‌های روز وجود دارد که او هیچ دانشی نسبت به آن‌ها ندارد».

شاید حالا که باگ امنیتی فیس تایم آشکار شده است، حرف‌های تیلور سویفت نه تنها «تئوری توطئه» گونه به نظر نرسد، بلکه به عنوان یک پیشگویی از آینده تلقی شود. احتیاط بیش از اندازه تیلور سویفت باعث شده تا طرفداران او یک صفحه در حوزه امنیت سایبری در توییتر بسازند. این صفحه با نام SwiftOnSecurity در این آدرس در دسترس بوده و به عنوان یکی از منابع آموزنده در این حوزه شناخته می‌شود.

در هر صورت اگر دوست ندارید از منابع مرتبط با تیلور سویفت، توصیه‌های امنیتی خود را دریافت کنید، حداقل از دشمنش کانیه وست که رمز آیفونش شش تا صفر است، دوری کنید!

بر اساس یک گزارش جدید، فیسبوک طی ۳ سال گذشته به داوطلبانی که اطلاعات خصوصی خود را در اختیار فیسبوک قرار می‌دادند، ماهیانه تا ۲۰ دلار پرداخت کرده است. طبق این گزارش، این مبلغ به جوانان ۱۳ تا ۲۵ سال و در ازای نصب برنامه تحقیقاتی فیسبوک روی گوشی‌های اندروید و اپلِ آن‌ها داده شده است؛ این برنامه با پایش گوشی و فعالیت‌های آنلاین کاربران، اطلاعات آن‌ها را جمع آوری کرده و برای فیسبوک ارسال می‌کند.

البته این اولین بار نیست که فیسبوک از این روش‌ برای پیشبرد اهدافش استفاده کرده است. فیسبوک در سال ۲۰۱۳ هم با خرید نرم‌افزار وی پی ان Onvato Protect، اطلاعات بسیاری از کاربران را به دست آورده بود که به خصوص برای شناسایی رقبای فیسبوک و خرید آن‌ها، بسیار ارزشمند بود. البته سال گذشته و بعد از شکایت اپل در خصوص نقض قوانین مربوط به جمع‌آوری داده‌ها، فیسبوک این نرم‌افزارِ وی پی ان را از اپل استور حذف کرد.

برنامه تحقیقاتی فیسبوک با نصب یک گواهینامه روت (root) به فیسبوک این اجازه را می‌دهد تا به اطلاعات خصوصی مانند پیام‌ها، ایمیل‌ها، کلمات جستجو شده و تاریخچه وب کاربران دسترسی داشته باشد. همچنین این برنامه با گرفتن اسکرین شات از سبد خرید آمازون، آن را برای فیسبوک ارسال می‌کند.

به نظر می‌رسد این برنامه ناقض سیاست‌های اپل در خصوص گواهینامه‌های سازمانی با دسترسی روت باشد. استفاده از این گواهینامه‌ها، که برای نظارت کارمندان توسط کارفرماهایشان کاربرد دارد، در گوشی‌های اپل ممنوع است. البته سخنگوی فیسبوک اعلام کرده که این برنامه ناقض قوانین اپل نیست، اما توضیح بیشتری نداده است.

آشکار شدن یک باگ امنیتی جدی در سیستم عامل‌های macOS و iOS باعث شده تا اپل به طور موقت قابلیت تماس گروهی در فیس تایم را غیرفعال کند.

این باگ امنیتی باعث می‌شد تا هر شخصی که بوسیله فیس تایم با یک گوشی یا لپتاپ اپل تماس تصویری برقرار می‌کرد، بتواند قبل از قبول تماس، به صدای طرف مقابل گوش کند. نحوه عملکرد این رخنه به این صورت بود که اگر قبل از قبول تماس توسط فرد مقابل، خود را به تماس اضافه می‌کردید، فیس تایم فریم خورده و با فرض اینکه تماس برقرار شده است، میکروفن طرف دیگر را فعال می‌کرد.

حالا اپل قابلیت تماس گروهی در فیس تایم را در سمت سرور غیرفعال کرده است. گرچه گزارش‌ها حاکی از آن است که این کار باعث شده این باگ امنیتی برای اکثر افراد رفع شود، اما هنوز بعضی افراد می‌توانند از این باگ سوءاستفاده کنند. به نظر می‌رسد علت این امر، تاخیر در اعمال این راه‌حل در سرورهای مختلف اپل باشد.

گرچه اپل اعلام کرده که به زودی با انتشار یک آپدیت، این باگ امنیتی را در سمت کلاینت هم رفع می‌کند، اما می‌توانید برای اطمینان کلا قابلیت فیس تایم را در تنظیمات iOS غیرفعال کنید. در macOS نیز می‌توانید از قسمت تنظیمات در برنامه فیس تایم اکانت خود را غیرفعال کنید.

قابلیت تماس گروهی فیس تایم برای اولین بار در ۳۰ اکتبر و نسخه ۱۲.۱ iOS منتشر شد که درست چند روز بعد از آن، باگ صفحه قفل در رابطه با این قابلیت آشکار شد. هنوز مشخص نیست که باگ امنیتی استراق سمع برای چه مدتی فعال بوده اما این زمان می‌تواند ۳ ماه گذشته را شامل شود.

گرچه در سال‌های اخیر آمازون نام الکسای خود را میان دستیارهای هوشمند خانگی تثبیت کرده است، اما به نظر نمی‌رسد رقابت آسانی با گوگل داشته باشد.  با توجه به اینکه اکثر محصولات می‌توانند از هر دو دستیار هوشمند گوگل و آمازون پشتیبانی کنند، محصولات زیادی به صورت انحصاری از الکسا پشتیبانی نمی‌کنند؛ چراکه هیچ یک از تولیدکنندگان نمی‌خواهند بازار مشتریانی را که از سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنند، از دست بدهند.

از طرف دیگر گوگل حضور چشمگیری در نمایشگاه CES داشته است. حتی در باجه‌های شرکت‌های دیگر هم، کارمندان گوگل با لباس‌های مخصوص امکاناتی که دستیار گوگل می‌تواند برای برنامه‌های شرکت‌های ثالث مهیا کند را توضیح می‌دادند. همچنین گوگل از سرویس جدید ترجمه همزمانِ دستیار هوشمند خود رونمایی کرد؛ این مترجم به صورت آزمایشی در هتل‌هایی در لاس‌وگاس، نیویورک و سان‌فرانسیسکو در حال بهره‌برداری است.

این در حالی است که حضور آمازون در CES جزئی به نظر می‌رسید. آمازون فقط دو باجه داشت که هیچکدام آمادگی لازم برای نمایش ویژگی‌های سرویس‌های جدید آمازون، آمازون کی (Key) و رینگ (Ring)، را نداشتند. البته آمازون معتقد است که مشتریان به کمپین‌های تبلیغاتی اهمیتی نمی‌دهند و این گوگل است که نیاز به این تبلیغات دارد زیرا آمازون جای خود را در خانه‌های هوشمند تثبیت کرده است و نیازی به اثبات خود ندارد. البته اگر دستیارهای گوگلی که به صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های اندروید نصب است را در نظر بگیریم، گوگل ۱۰ برابر آمازون مشتری دارد.

با این اوصاف، پیشگامی آمازون در صنعت خانه‌های هوشمند مثل گذشته قاطع نیست زیرا شرکت‌های ثالث دستیار مورد علاقه‌ای نداشته و محصولات خود را برای هر دو دستار هوشمند آمازون و گوگل طراحی می‌کنند. بنابراین پیشگامی اولیه آمازون چندان مهم به نظر نمی‌رسد چراکه رقابت تازه آغاز شده است.