سرویس پردازش کوانتومی

اگر از مشتریان خدمات میزبانی باشید، حتما با خدمات میزبانی مبتنی بر سرویس آشنایی دارید. این سرویس‌ها اخیرا رشد قابل توجهی داشته‌اند، به طوری که خیلی از سرویس‌دهندگان ایرانی هم شروع به ارائه بستر به عنوان سرویس یا PaaS کرده‌اند. این مساله تا جایی پیش رفته که بعضی شرکت‌ها هر چیزی را به عنوان سرویس (XaaS) ارائه می‌دهند. دیتابیس به عنوان یک سرویس (DBaaS) هم از دیگر سرویس‌هایی است توسط پنکیک ارائه می‌شود. حالا شرکت آمازون پیش‌قدم شده و پردازش کوانتومی به عنوان سرویس (QCaaS) را به خدمات خود اضافه کرده است.

گرچه گوگل و IBM برای پیشی گرفتن در زمینه پردازش کوانتومی رقابت سختی دارند، آمازون مشکلی با واسطه بودن ندارد. آمازون امروز از سرویس آمازون براکت (AWS Amazon Braket) پرده‌برداری و نسخه اولیه آن را نیز ارائه کرد. این اولین تلاش آمازون برای ارائه پردازش کوانتومی به صورت سرویس است تا کاربران بتوانند در بستر اینترنت از آن استفاده کنند؛ کاری که مایکروسافت مشابه‌ش را با سرویس کوانتومی آژور (Azure Quantum Service) انجام داده بود.

آمازون در نوشته‌ای که در بلاگ خود منتشر کرده است، براکت را یک سرویس AWS کاملا مدیریت شده معرفی کرده که امنیت و رمزنگاری در تمام سطوح آن پیاده‌سازی شده است. البته در حال حاضر سرویس پردازش کوانتومی آمازون محدودیت زیادی دارد، به گونه‌ای که کاربران فقط قادرند تعدادی شبیه‌سازی را روی کامپیوترهای کوانتومی موجود (D-Wave، IonQ و Rigetti) آزمایش کنند. البته آمازون می‌گوید در حال ساخت یک آزمایشگاه در نزدیکی کلتک (موسسه فناوری کالیفرنیا) است که شاید در آینده میزبان کامپیوترهای کوانتومی آمازون باشد.

از لحاظ تئوری رایانه‌های کوانتومی سرعت پردازشی به مراتب بالاتری نسبت به کامپیوترهای فعلی دارند زیرا بیت‌های آن‌ها،‌ برخلاف بیت‌های معمولی که فقط ۰ یا ۱ هستند، می‌توانند در حالات مختلف کوانتومی قرار داشته باشند؛ عملی که گوگل اخیرا مدعی انجام آن شده بود. طبق ادعای گوگل، کامپیوتر کوانتومی این شرکت محاسباتی را انجام داده است که روی ابرکامپیوترهای کنونی ۱۰ هزار سال طول می‌کشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *