تصور غلط و رایجی وجود دارد که اپلیکیشن‌های موبایل و وب اپلیکیشن‌ها یکسان هستند، اما در واقع این دو تفاوت‌های زیادی دارند. گرچه این تفاوت‌ها در تجربه کاربری استفاده کنندگان کمتر حس می‌شود، پروسه ساخت و توسعه آن‌ها کاملا متفاوت است. بیایید تفاوت هر کدام را درک کنیم و ببینیم وب اپلیکیشن پویا چیست.

وب اپلیکیشن پویا (Progressive Web Application) چیست؟

به زبان ساده، یک وب اپلیکیشن، همان وبسایت است که طوری طراحی شده تا بر روی اسمارت فون‌ها اجرا شود. همان‌طور که می‌دانید، در دنیای وب انواع مختلفی از سایت‌ها وجود دارند؛ از سایت‌های ایستا گرفته تا سایت‌هایی که داینامیک‌تر هستند و تعامل با آن ها امکان پذیر است. وب اپلیکیشن‌ها نیز همین طور هستند؛ می‌توانید آن ها را مثل سایر اپلیکیشن ها بارگذاری کنید و از طریق مرورگر تلفن خود به آن‌ها دسترسی داشته باشید. ولی تفاوت اصلی بین وب اپ و اپلیکیشن‌های موبایل در چیست؟

تفاوت‌ها و شباهت‌های اپلیکیشن و وب اپلیکیشن پویا

اپلیکیشن‌های موبایل به طور کلی برای پلتفرم‌های مختلف ساخته می‌شوند؛ مثل اپلیکیشن‌های iOS و اندروید. همین طور که می‌دانید این اپلیکیشن‌ها از طریق استورهای رسمی این پلتفرم‌ها قابل دانلود هستند و به ریسورس‌های مختلف تلفن همراه شما نیز دسترسی دارند؛ نظیر جی پی اس و دوربین.

از طرف دیگر، وب اپلیکیشن‌های پویا یا همان PWAها از طریق مرورگر دستگاهی که در اختیار دارید قابل دسترس اند و بر روی هر دستگاهی که یک مرورگر ساده دارد قابل اجرا ست. در نتیجه وب اپلیکیشن‌ها به طور خاص برای یک سیستم ساخته نشده‌اند و در نتیجه لازم نیست دانلود و نصب شوند. ولی نکته اینجا ست که این وب اپلیکیشن‌ها به طور کامل عملکردی مشابه با اپلیکیشن‌ها دارند. با این که هر دو از رنگ و فونت یکسان استفاده می‌کنند و قالب تقریبا یکسانی نیز دارند، اما دو محصول کاملا متفاوت هستند. برای اجرا شدن وب اپلیکیشن‌ها به یک کانکشن اینترنت احتیاج داریم ولی اپلیکیشن‌هایی که تحت یک پلتفرم طراحی شده‌اند می‌توانند به صورت آفلاین نیز کار کنند. اپلیکیشن‌های موبایل این مزیت را دارند که سریع‌تر و کارآمدتر باشند اما با این شرط که همیشه آن ها را آپدیت شده نگه دارید. وب اپلیکیشن‌ها اما به طور خودکار آپدیت می‌شوند.

اپلیکیشن‌های موبایل چطور ساخته می‌شوند؟

توسعه اپلیکیشن‌های موبایل دشوارتر و هزینه‌بر تر از توسعه وب اپلیکیشن‌ها ست، به این خاطر که برای پلتفرم های مشخص ساخته می‌شوند، توسعه اپلیکیشن موبایل برای چندین پلتفرم به معنی طراحی دوباره از پایه است. با این اوصاف، اپلیکیشن‌های موبایل سریع‌تر بوده و از لحاظ ویژگی‌ها و عملکرد نیز پیشرفته‌تر از وب اپلیکیشن ها هستند. اپلیکیشن‌ها به طور کلی مزایا و معایب زیر را دارند.

مزایا:

  • سریع تر از وب اپ ها هستند
  • عملکرد بهتر به دلیل دسترسی به منابع سیستم
  • به صورت آفلاین هم قابل اجرا هستند
  • امن تر هستند چرا که بایستی توسط استورها تایید شوند
  • ساخت آن‌ها آسان‌تر است

معایب:

  • توسعه آن ها هزینه‌بر است
  • برای این که برای هر پلتفرم اپلیکیشنی مجزا داشته باشیم بایستی از ابتدا شروع به طراحی و توسعه کنیم
  • نگهداری و آپدیت کردن اپلیکیشن‌ها هزینه بیشتری دارد
  • ممکن است تایید گرفتن از استورهای پلتفرم‌های مختلف برای انتشار اپلیکیشن، مشکل باشد

 

اما وب اپلیکیشن‌های پویا چطور ساخته می‌شوند؟

برای ساخت وب اپلیکیشن‌ها، ابزارهای مختلفی در دسترس است؛ این ابزارها به ما کمک می‌کنند تا از دو بار نوشتن کد پرهیز کنیم. بر خلاف اپلیکیشن‌های موبایل، وب اپ‌ها فریم‌ورک یا چارچوب مشخصی برای توسعه ندارند هر چند که قالب‌های متنوع و متفاوتی در دسترس توسعه دهندگان است. در مقایسه با اپلیکیشن‌ها، وب اپلیکیشن‌ها سریع‌تر و ساده‌تر ساخته می‌شوند اما ويژگی‌های نسبتا محدودتری نیز دارند.

با پیشرفت تکنولوژی و ظهور فریم ورک‌های جدیدتر، اکنون وب اپلیکیشن‌ها بیشتر شبیه به اپلیکیشن‌های موبایل عمل می‌کنند؛ با این حال، پشتیبانی و عملکرد سیستم عامل از وب اپلیکیشن‌ها هنوز محدودتر است. وب اپلیکیشن‌ها مزایا و معایب زیر را دارند:

مزایا:

  • نیاز به دانلود کردن و نصب آن‌ها نیست و از طریق مرورگر گوشی در دسترس هستند
  • نگهداری ساده‌ای دارند
  • به طور خودکار آپدیت می‌شوند
  • توسعه و ساخت آن ها ساده‌تر است
  • به تایید استورها نیازی ندارند

معایب:

  • به صورت آفلاین کار نمی‌کنند
  • ویژگی‌های نسبتا محدودتری دارند

 

از کدام یک استفاده کنیم؟

به طور خلاصه بستگی به اهدافتان دارد. آیا در اختیار داشتن یک وب اپلیکیشن برای کاری که می‌کنید کافی است یا باید به دنبال اپلیکیشنی باشید که عملکرد منطبق‌تر و بهتری با نیازهاتان داشته باشد؟ جواب این سوال ها همگی بستگی به موقعیتی که دارید متفاوت است. چه ویژگی‌هایی بیشتر برای شرکت یا کاری که می‌کنید مهم‌تر است؟ هدفی که از طراحی اپلیکیشن دارید چیست و عملکرد اصلی اپلیکیشن چه خواهد بود؟

اگر برنامه شما یک منبع تعاملی ساده برای کاربر است و یا فقط نیاز به دسترسی به اینترنت دارد یک وب اپلیکیشن می‌تواند برای کاری که دارید کافی باشد. هر چند که با ظهور فناوری های جدید وب اپلیکیشن ها نیز هرروز بیشتر شبیه به اپلیکیشن‌های موبایل می‌شوند و دیگر فقط کاربرد محدود گذشته را ندارند.

 

ما در شرکت پیشگامان گسترش متن باز، با به کار گرفتن تکنولوژی های جدید و روز دنیا، و با تجربه ای که در زمینه اپلیکیشن‌ها و وب اپلیکیشن‌ها کسب کرده‌ایم، اقدام به توسعه اپلیکیشن‌های موبایل در دو پلتفرم iOS و اندروید و همین طور وب اپلیکیشن های مختلف کرده ایم. برای مشاوره جهت پیاده سازی اپلیکیشن یا وب اپلیکیشن‌های موبایل، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مدارک لینوکس به طور فزاینده‌ای برای افرادی که به طور تخصصی در زمینه لینوکس کار می‌کنند اهمیت بیشتری پیدا کرده است. مدارک معتبر لینوکس این ویژگی را دارد که افراد متخصص را از سایر افراد جدا کند و همین‌طور از لحاظ مالی نیز برای آن‌ها بهتر باشد. در حال حاضر این گواهی‌نامه‌ها نه تنها نشانه‌ای از مهارت هستند بلکه به پیشرفت شما نیز کمک خواهند کرد. جو فالترا، مدیر خدمات زیرساخت در شرکت مادیس معتقد است که شما با در اختیار داشتن یک مدرک لینوکسی دیگر هیچ مسیری را اشتباه نخواهید رفت. در ادامه نیز می‌گوید: من در استخدام کردن افراد بیشتر به مدارک آن ها اهمیت می‌دهم تا تجربه‌شان؛ چرا که این افراد تلاشی تحسین برانگیز برای یادگیری و قبولی در امتحان داشته اند.

در همین راستا، تقاضا برای گرفتن مدرک لینوکسی با افزایش استفاده از خدمات ابری، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. به گفته کلایدسپرساد، نایب رئیس بنیاد لینوکس و مدیر کل آموزش و صدور گواهینامه، ابر عمومی تقریبا به صورت جهانی بر روی انواع لینوکس اجرا می‌شود و این بدین معنی است که آشنایی با لینوکس به طور فزاینده‌ای روند توسعه را سریع‌تر می‌کند.

 

چطور مدرک بگیریم؟

CompTIA، بنیاد لینوکس و موسسه حرفه‌ای لینوکس، سه سازمان اصلی هستند که گواهی نامه‌های لینوکس اعطا می‌کنند که این گواهی نامه‌ها در هر محیط و توزیعی از لینوکس مفید است. در مواردی، شرکت‌های خصوصی نیز با توجه به نیازشان، گواهی نامه‌های خاص خود را ارائه می‌کنند.

CompTIA مدارک لینوکس پلاس خود را با توجه به پیشرفت افراد در طول دوره اعطا می‌کند. دارندگان گواهی باید نحوه اجرای پیکربندی سخت افزار، سیستم، امنیت، عیب یابی و اسکریپتینگ ساده و اتوماسیون را بدانند. امتحان آن نیز تا حدی سوالات تشریحی و بعد از آن نیز یک امتحان مبتنی بر عملکرد ست که در آن، دانش آموزان باید اشکالات چند سیستم لینوکسی را حل کنند. مدرک لینوکس پلاس ۳۳۸ دلار هزینه دارد و تا سه سال بعد از آن نیز اعتبار دارد. CompTIA رنج طیف گسترده‌ای از گزینه‌های آماده سازی را ارائه می‌دهد که شامل فلش کارت‌های آنلاین،‌ آموزش مجازی، آزمایشگاه‌های مجازی و غیره می‌شوند.

مدارک بنیاد لینوکس نیز در سه بخش آی تی، ادمین سیستم و مهندس سیستم اعطا می‌شوند که به ترتیب خدمات پایه، میانی و پیشرفته سازمان را نشان می‌دهد. از سوی دیگر، گواهی نامه LFCA مدیریت کاربرد اساسی آی تی، برنامه نویسی و مهارت‌های دیگر مربوط به محیط آی تی را پوشش می‌دهد. یک گام بالاتر از آن اما مدرک LFCS‌ است که دارنده آن قادر است پیاده سازی، طراحی و مدیریت سیستم‌های لینوکس را در یک سطح پیشرفته‌تر انجام دهد. مدرک LFCE نیز که مانند مدرک قبلی یک گواهی نامه پیشرفته است، دارنده را قادر می‌سازد تا استقرار و مدیریت سیستم‌های لینوکسی را در سطح معماری سازمانی فرا گیرد.

دو مدرک پیشرفته‌تر یعنی LFCS و LFCE، هر کدام ۳۰۰ دلار هزینه دارند ولی LFCA ۲۰۰ دلار هزینه دارد.

هر ۳ مدرک به مدت سه سال اعتبار دارند و بنیاد لینوکس نیز آپشن‌های امادگی زیادی را از آموزش الکترونیک تا کورس بوتکمپ و غیره برگزار می‌کند.

موسسه حرفه ای لینوکس نیز به مانند دو سازمان قبلی مدرک لینوکس ارائه می‌کند که هر کدام نشان دهنده سطح بالاتری از حرفه‌ای بودن در رابطه با سیستم عامل لینوکس هستند. در طی این دوره، مدرک LPIC-1 به شما آموزش‌هایی مرتبط با نگهداری و عیب یابی سیستم می‌دهد و در ادامه مدرک LPIC-2 به دانشجویان این قابلیت را می‌دهد که بتوانند شبکه های کوچک تا متوسط را نظارت کنند. بعد از آن نیز سه گواهی‌نامه جداگانه وجود دارند که تمرکز هر کدام بر روی محیط سازمانی لینوکس، امنیت سازمانی و مجازی سازی است. مدرک پایه این سازمان که به Linux Essentials معروف است، ۱۲۰ دلار هزینه داشته و بعد از آن LIPC-1 و LPIC-2، ۴۰۰ دلار هزینه دارند و هر کدام از سه مدرک LIPC-3 نیز ۲۰۰ دلار هزینه بر هستند. مدرک اول یعنی Linux Essentials مادام العمر بوده و بقیه مدارک تا پنج سال معتبر هستند.

 

آیا مدرک بالاتر به معنی درآمد بالاتر است؟

البته که گواهی نامه‌های لینوکس می‌توانند منجر به افزایش حقوق و یا شغل های جدید شوند اما تضمینی نیز در این رابطه وجود ندارد. هرچند ارتباط خیلی مستقیمی بین افزایش درآمد و مدارک لینوکس نیست ولی همیشه بایستی به این نکته توجه کنیم که دنیا بیشتر و بیشتر به ادمین‌های لینوکس احتیاج پیدا خواهد کرد در نتیجه افزایش درآمد نیز در انتظارتان خواهد بود. البته اگر مهارت‌های دوره ها را به طور صحیح دریافت کرده باشید!

 

یکی از نقاط قوت لینوکس رویکردی است که نسبت به شبکه دارد که این موضوع عمدتا به خاطر میراثی است که از یونیکس به ارث برده است. به همین دلیل لینوکس سیستم عامل انتخابی  ما به عنوان سرور است.

اصلی ترین راه حل برای دسترسی به یک سرور لینوکسی از طریق SSH یا همان Secure Shell‌ است. هر دو راه حل مفید و امن هستند ولی مشکل اینجا است که هر دو قبل از دوره ای که فناوری وایفای و سلولار متداول بشوند طراحی شده اند. در نتیجه اگر به وایفای دیگری وصل شوید یا سیستم‌تان sleep شود، اتصال‌تان به سرور قطع خواهد شد.

 

Mosh و Tmux چیست؟

خوشبختانه چند ابزار وجود دارند که کار کردن با SSH را آسا‌ن‍‌‌‌‌‌تر و قابل اعتمادتر از قبل می‌کنند. شما می‌توانید در هر سیستمی از این ابزارها استفاده کنید، از یک ترمینال فیزیکی در دیتاسنتر گرفته تا سرور خانگی، سرور ابری و حتی یک سیستم رو میزی که از یونیکس استفاده می‌کند.

Mosh ابزاری است با این قابلیت که SSH را از تغییرات شبکه آگاه کند و Tmux به ترمینال شما اجازه می‌دهد که یک شل را بین لاگین‌های مختلف نگه دارید یا حتی آن را به اشتراک بگذارید.

برای معرفی از Mosh شروع کنیم. Mosh یه پروژه متن باز است که باعث میشود SSH بر روی رومینگ و اتصالات متناوب کار کند. با استفاده از Mosh شما می‌توانید کامپیوتر خود را از یک شبکه سیمی به یک شبکه بی سیم تغییر دهید و اتصال‌تون بر قرار خواهد ماند؛ حتی این امکان وجود داره که لپتاپ‌تون رو در حالی که به شبکه متصل هست در حالت sleep قرار بدید و وقتی که دوباره به شبکه متصل می‌شود، خواهید توانست از ترمینال استفاده کنید. اگر اتصال به شبکه را از دست بدهید Mosh به شما اطلاع خواهد داد. هم‌چنین اگر سرور به آرامی پاسخ می‌دهد، mosh تا زمانی که اتصال بهبود پیدا کند، دستوراتی که تایپ می‌کنید را برای‌تان به نوعی ذخیره میکند.

نصب Mosh تقریبا خیلی ساده است بوده و مدیریت پکیج توزیع های مختلف لینوکس،  Mosh را در خود جای داده اند. هم چنین Mosh بر روی گوگل کروم نیز موجود است.

 

نصب Mosh روی لینوکس

برای مثال، برای نصب روی اوبونتو طبق دستورهای زیر عمل می‌کنیم:

Sudo apt install mosh

البته سرور نیز بایستی Mosh server را نصب داشته باشد. مزیتی که در اینجا داریم این است که برای نصب می‌توان از حالت یوزر نیز استفاده کرد و لزومی برای روت بودن وجود ندارد.

 

استفاده از Mosh

وقتی که می‌خواهید به سرور وصل شوید کافی است دستور زیر را تایپ کنید:

mosh username@server

واضح است که در دستور بالا به جای یوزرنیم، یوزر خودتان و به جای سرور اسم ماشینی که می‌خواهید به آن متصل شوید را وارد می‌کنید. اگر همه چیز درست کار کند شما به مانند گذشته یک session ریموتی به وسیله ترمینال دارید که با SSH کار می‌کند. همه چیز مثل گذشته کار می‌کند با این تفاوت که اتصال شما قابل اطمینان تر است.

نصب و استفاده از Tmux

بسیار خب، حالا ما یک کانکشن بهتر داریم که به واسطه تغییر شبکه از کار نمی افتد. فرض کنید که یکی از دستورات ما (مثل نصب نرم افزار یا کامپایل کردن) بیشتر از زمان عادی طول می‌کشد. اگر در حین اجرا اتصال قطع شود ترمینال نیز بسته خواهد شد و نصب نرم افزار با مشکل مواجه می‌شود.

علاوه بر این ما تنها می‌توانیم در یک زمان مشخص فقط یک کار مشخص در ترمینال انجام دهیم و مثلا اگر بخواهید یک editor ران کنید، کل ترمینال شما مشغول خواهد شد.

Tmux راه حلی برای این مشکلات است. تی‌ماکس به عنوان یک مالتیپلکسر ترمینال عمل کرده و به شما اجازه می‌دهد تا در یک پنجره چندین ترمینال اجرا کنید. دقیقا مثل یک تب جدید برای ترمینال ولی بسیار منعطف تر.

به وسیله تی‌ماکس شما میتوانید از یک session لاگ اوت شوید و بعد که بازمی‌گردید دوباره از همان جا شروع به کار کنید. می‌توانید چندین پنجره ترمینال داشته باشید. می‌توانید یک برنامه را در یک پنجره ادیت کنید و در یک پنجره دیگر آن را تست کنید.

نصب Tmux بسیار آسان است. برای مثال برای نصب روی اوبونتو کافی است طبق زیر عمل کنیم:

Sudo apt install tmux

وقتی که تی‌ماکس نصب شد تنها با دستور زیر آن را اجرا می‌کنیم:

tmux

سپس وارد یک پنجره ترمینال خواهید شد و یک نوار وضعیت خواهید دید که نشان می‌دهد شما در کدام پنجره هستید. تی‌ماکس صفحه را به چندین پنجره تقسیم کرده و ترمینال هر کدام را به تفکیک نشان میدهد. شما همینطور می‌توانید پنجره‌ها را جا به جا کنید و سایز آن‌ها را عوض کنید. هر چند که ممکن است یادگیری تی ماکس تا حدی زمان گیر و مشکل باشد اما کاربرانی که زمان خود را صرف یادگیری آن کرده اند معتقد اند ویژگی‌هایی که تی ماکس ارائه می‌دهد به نسبت زمانی که لازم است برای یادگیری صرف کنیم ارزش دارد.

برای مثال یکی از ویژگی‌های جالبی که تی ماکس ارائه می‌دهد امکان ترک session و بازگشت دوباره به آن است. برای این کار کافی است کلید ctrl+D را بزنید و برای بازگشت دوباره کافی است از دستور tmux attach استفاده کنید و می‌بینید که دوباره به همان session بازگشته اید.

ویژگی بالا این امکان را می‌دهد که تا زمانی که سرور ما روشن است session نیز همراه آن باشد و از بین نرود.

 

ترکیب Mosh‌ و Tmux

قدرت اصلی در یک session ریموتی وقتی به دست ما میرسد که این دو نرم افزار را با هم ترکیب کنیم.

با استفاده از Mosh از هر نقطه‌ای به سرور وصل خواهیم بود و دیگر نگران این که اتصال تا چه حد پایدار است نیستیم و با استفاده از Tmux، اگر در حال اجرای دستوری هستیم می‌توانیم Session‌ خود را ببندیم و بعدا بدون آن که چیزی از بین رفته باشد به آن بازگردیم.

ترکیب این دو با یکدیگر،‌ به ما بیشترین توان قابل اطمینان بودن و منعطف بودن در یک کانکشن ریموتی را خواهد داد.

احتمالا اسم کلاب‌هاوس به گوش‌تان خورده است؛ اپلیکیشنی که چند وقتی است در دنیای رسانه های اجتماعی سر و صدای زیادی به راه انداخته و برای کاربران امکان گفتگو کردن در روم‌های مختلف را به همراه آورده است. تابستان گذشته کلاب‌هوس تنها ۱۵۰۰ کاربر داشت که عمدتا کارکنان سیلیکون‌ولی و صنایع مختلفی را شامل می‌شد که در طول پاندمی نیاز به تبادل نظر داشتند. ولی امروز چندین میلیون کاربر دارد و ارزشی نزدیک به ۱ بیلیون دلار را نیز کسب کرده است. مدیر تسلا ایلان ماسک و همین‌طور مارک زاکربرگ مدیرعامل فیسبوک نیز در رشد این ارقام تاثیر به سزایی گذاشته‌اند.

ساز و کار کلاب‌هاوس به این صورت است که کاربرها را در روم های مختلف گرد هم می‌آورد تا در مورد موضوعات مورد علاقه‌شان، بحث و تبادل نظر کنند. از ورزش و سلامت و هنر گرفته تا مباحث تخصصی تر مثل بلاکچین و بررسی قیمت بیتکوین و غیره. روم‌ها به طور کلی به دو قسمت تقسیم می‌شوند، افرادی که صحبت می‌کنند و افرادی که گوش می‌دهند؛ هر روم یک مدیر (moderator) هم دارد که به کاربران اجازه صحبت کردن داده و به طور کلی روم را مدیریت می‌کند.

چطور عضو کلاب هوس شویم؟

عضویت در کلاب‌هوس اما به همین سادگی نیست و نمی‌‌توان آن را از اپ استور دانلود کرد و به راحتی عضو شد. عضویت در کلاب هوس به این گونه است که بایستی از طرف یک کاربر که حساب کاربری در کلاب‌هاوس دارد، دعوت نامه بگیرید. الیت بودن در دنیای واقعی، اما به صورت مجازی!

وقتی بالاخره موفق به دریافت دعوت‌نامه و عضویت در کلاب‌هوس شوید،‌ موضوعات مورد علاقه خود را انتخاب کرده و هرچه بیشتر این موضوعات را دنبال کنید، تعداد روم‌های بیشتری برای بحث و تبادل نظر، برای شما نمایش داده خواهد شد. به گزارش رویترز، تقاضا برای عضویت در کلاب هاوس تا جایی پیش رفته است که در پلتفرم‌هایی مثل reddit، eBay و Craigslist، دعوت نامه‌ها به فروش می‌رسند. مبالغی از ۳۰ دلار تا ۲۰ هزار دلار! در چین نیز بازار داغ است و دعوت نامه‌ها از طریق علی‌بابا به فروش می‌رسند.

دانلود کلاب هاوس برای اندروید

اما همان‌طور که می‌دانید، عضویت در کلاب هاوس هنوز برای کاربران اندروید فراهم نیست و فقط کاربران iOS می‌توانند از آن استفاده کنند. برای نصب کلاب هوس روی اندروید اما نسخه‌های غیر رسمی در اینترنت یافت می‌شوند که ممکن است حاوی بدافزار باشند، به همین دلیل ما در شرکت پیشگامان گسترش متن‌باز، اقدام به بررسی تمامی نسخه های موجود کردیم و در نهایت نسخه Grishka به عنوان نسخه مرجع انتخاب شد و پس از بررسی‌های امنیتی، بازخوانی کد و تغییرات لازم، این نسخه در اختیار کاربران اندروید قرار گرفت.

بدیهی است که ممکن است این نسخه حاوی مشکلاتی در عملکرد باشد و ما تلاش می‌کنیم تا مشکلات گزارش شده از طرف شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف کرده و برنامه به روزرسانی شده را به شکل رایگان در اختیار عموم قرار دهیم.

نصب کلاب هاوس برای اندروید