گروهی از محققان آسیب‌پذیری جدیدی در رابط انتقال داده تاندربولت (Thunderbolt) کشف کردند. این آسیب‌پذیری که تاندرکلپ (Thunderclap) نام گرفته، تمام کامپیوترهایی که از تاندربولت (دیسپلی‌پورت و یو‌اس‌بی C) استفاده می‌کنند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

آن‌طور که کاشفان این آسیب‌پذیری توضیح داده‌اند، تاندرکلپ از دسترسی مستقیم حافظه DMA سوءاستفاده می‌کند. این دسترسی به همه تجهیزاتی که از این پورت استفاده می‌کنند، داده می‌شود و تا زمانی که پیشگیری‌های مناسب صورت نگیرد، هکرها امکان نفوذ به رایانه و سرقت اطلاعات یا اجرای کدهای مخرب را خواهند داشت.

این دسترسی درست مانند دسترسیِ سطح سیستم عامل است که به تجهیزات دیگر مانند کارت گرافیک یا کارت شبکه داده می‌شود. با توجه به اینکه تاندربولت طوری طراحی شده تا این امکانات را به صورت اکسترنال در اختیار کاربر قرار دهد،‌ به این دسترسی نیاز دارد اما ماهیت اکسترنال تاندربولت، این رابط را آسیب‌پذیرتر کرده است؛ چراکه اتصال یک دستگاه از طریق پورت بسیار آسان‌تر از باز کردن کامپیوتر و اتصال یک کارت گرافیک مخرب است.

آسیب‌پذیری تاندرکلپ منحصر به تاندربولت ۳ (یو‌اس‌بی) نبوده و پورت‌های قدیمی‌تر (دیسپلی‌پورت) را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. گرچه اپل و مایکروسافت در آپدیت‌های نسخه‌های اخیر سیستم عامل‌های مکینتاش و ویندوز ۱۰ این آسیپ‌پذیری را رفع کرده‌اند، اما همیشه به یاد داشته باشید که هر شارژر یا تجهیزات اکسترنالی را به کامپیتور خود وصل نکنید. با وجود اینکه بسیاری از رایانه‌ها مجهز به پورت‌های تاندربولت نیستند، این ماجرا نشان‌دهنده‌ی این است که حتی جدیدترین استاندارد‌ها و لوازم جانبی هم بی‌نقص نیستند.

انتشار قابلیت حذف تاریخچه فیسبوک، که قرار بود به عنوان ابزاری برای پاک کردن فعالیت کاربران در این شبکه اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد، تا پایان سال جاری به تعویق افتاد. این قابلیت به کاربران فیسبوک اجازه خواهد داد تا جلوی استفاده سایت‌ها و ابزارهای ثالث از اطلاعاشان را بگیرند.

وعده‌ی این ابزار برای حذف تاریخچه فیسبوک، ماه می سال گذشته و با هدف برگرداندن اعتبار فیسبوک داده شده بود. در آن زمان، مارک زوکربرگ این ویژگی را به ابزار حذف تاریخچه مرورگرهای اینترنتی تشبیه کرده و قدمی مثبت برای بازسازی وجهه‌ی این شرکت بعد از ماجرای کمبریج آنالیتیکا عنوان کرده بود: «در مرورگرهای اینترنتی، شما راهکاری ساده برای پاک کردن تاریخچه و کوکی‌های خود دارید. گرچه بسیاری از سایت‌ها برای عملکرد مناسب به این کوکی‌ها احتیاج دارند ولی همیشه باید امکان پاک کردن آن‌ها وجود داشته باشد. ما در حال ساخت ابزاری مشابه در فیسبوک هستیم که به شما این امکان را می‌دهد تا به سادگی تاریخچه فیسبوک خود را، شامل صفحات بازدیدشده، کلیک‌ها و غیره، پاک کنید.»

هنوز نحوه عملکرد دقیق این ابزار مشخص نیست اما بسیاری از ابزارهای تجزیه و تحلیل و ردیاب‌های فیسبوک که فعالیت کاربران در سایت و بیرون آن را پایش می‌کنند، به این اطلاعات وابسته‌اند. بنابراین ابزاری برای حذف تاریخچه، تاثیر زیادی روی قابلیت تبلیغات هدفمند در فیسبوک خواهد گذاشت. علیرغم تاثیری که این ویژگی روی تجارت تبلیغاتی فیسبوک خواهد داشت، زاکربرگ این ابزار را برای جلب اعتماد کاربران فیسبوک ضروری می‌داند.

بنا به گزارشات، مراحل تست این ویژگی در بهار آینده آغاز خواهد شد.

گوگل که از سال ۲۰۱۴ با خرید کمپانی نِست وارد عرصه امنیت خانگی شده است، در اوایل ماه جاری اعلام کرد که کاربران دستگاه‌های هشدار و امنیت خانگی نِست می‌توانند با آپدیت کردن دستگاه خود از دستیار هوشمند گوگل استفاده کنند. این در حالی است که وجود میکروفن در این دستگاه‌ها توسط گوگل اعلام نشده بود و دفترچه راهنما و مشخصات فنی دستگاه نیز هیچ اشاره‌ای به وجود میکروفن نکرده بودند.

با توجه به اینکه هیچ کدام از کاربران از وجود این میکروفون آگاه نبودند، این موضوع می‌تواند برای گوگل دردسرساز شود. البته سخنگوی گوگل در  مصاحبه‌ای که با بیزنس اینسایدر داشته، خطای گوگل را پذیرفته و اعلام کرده است که وجود این میکروفن قرار نبوده مخفی باشد و خطای گوگل باعث شد تا این قابلیت در مشخصات فنی دستگاه ذکر نشود: «این میکروفن هیچ وقت روشن نشده و تا زمانی که کاربر آن را فعال نکند روشن نخواهد شد. اکثر دستگاه‌های امنیتی از میکروفن برای تشخیص صدای محیط استفاده می‌کنند. وجود میکروفن در دستگاه‌های ما نیز برای ارائه خدمات اضافی در آینده، مانند سیستم تشخیص صدای شکستن شیشه بود».

یک سال پس از تولید موفق پرچمدار P20، هواوی مجددا به پاریس پایتخت فرانسه برگشته تا از پرچمدار P30 رونمایی کند. هواوی در توییتی که امروز منتشر کرد، تاریخ رونمایی گوشی جدید خود را ۲۶ مارچ، یعنی کمتر از یک ماه دیگر اعلام کرده است. هواوی همراه با این توییت، عکس‌هایی زوم شده از برج ایفل، کلیسای نوتردام و طاق پیروزی نیز منتشر کرده است. به نظر می‌رسد این عکس‌ها اشاره‌ای به قابلیت‌های تصویربرداری دوربین جدید گوشی هواوی P30 داشته باشد.

این در حالی است که بنیانگذار هواوی در اولین مصاحبه خود بعد از دستگیری دخترش، گفته هواوی مهم‌تر و بزرگ‌تر از آن است که از بین برود. او در این مصاحبه، که با بی بی سی انجام شده است، اعلام کرد که اتهامات و کیفرخواست‌های دولت آمریکا برای شکست هواوی کافی نیستند. دختر بنیانگذار هواوی در کانادا و به درخواست آمریکا دستگیر شد؛ دولت آمریکا تقاضای استرداد او را دارد تا در دادگاه از اتهامات خود دفاع کند.

هواوی در ایالات متحده تحت بازرسی‌های موشکافانه‌ای قرار دارد، مقامات آمریکایی هم بارها از امکان فعالیت‌های جاسوسی دولت چین بوسیله تجهیزات هواوی ابراز نگرانی کرده‌اند. همچنین انتظار می‌رود دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، طی یک فرمان اجرایی فروش تجهیزات هواوی در آمریکا را محدود کند.

علاوه بر این، سازمان‌های امنیتی بریتانیا هم اعلام کرده‌اند که استفاده از تجهیزات 5G هواوی یک ریسک امنیت سایبری به شمار می‌آید. با توجه به اینکه بریتانیا تنها کشور اروپایی است که در اتحادیه اطلاعاتی فایو آیز (شامل ۴ کشور دیگر: آمریکا، کانادا، نیوزیلند و استرالیا) حضور دارد، تصمیمات این کشور بر سایر کشورهای اروپایی نیز تاثیرگذار خواهد بود زیرا بریتانیا به اطلاعاتی دسترسی دارد که بقیه کشورهای اتحادیه اروپا ندارند.

 

مدت زمان زیادی است که توییتر به کاربران خود اجازه می‌دهد تا پیام‌های خصوصی را در سمت خود پاک کنند، گیرنده نیز در سمت خود بطور مستقل این اختیار را دارد تا پیام مورد نظر را حذف کند. اما آن طور که پیداست این پیام‌ها واقعا حذف نمی‌شوند. ظاهرا توییتر، برخلاف اعلان حذف پیام کاربر، آن‌ها را برای سال‌ها روی سرورهایش نگهداری می‌کند. کاربران با دانلود کردن آرشیو داده‌های خود در توییتر، می‌توانند به راحتی به این داده‌ها دسترسی داشته باشند. طبق بررسی‌های انجام شده، حتی پیام‌های ارسالی یا دریافتی از کاربران پاک شده یا غیرفعال نیز در این آرشیوها موجود است.

البته شاید این باگ آنچان نگران کننده نباشد، چرا که فقط خود کاربر به این داده‌ها دسترسی خواهد داشت. اما این واقعیت که توییتر پیام‌های کاربران را نگه می‌دارد، در حالی که به آن‌ها گفته این پیام‌ها پاک شده‌اند، جلوه‌ی خوبی برای توییتر نخواهد داشت. در هر صورت، این خبر تذکری جدی برای کاربران است تا به خاطر داشته باشند که بعید است چیزی از اینترنت پاک شود.

یک روز پس از انتشار خبر پایش اطلاعات خصوصی نوجوانان توسط فیسبوک، اپل گواهینامه سازمانی فیسبوک را غیرفعال کرده است. پایش این اطلاعات بوسیله برنامه تحقیقاتی فیسبوک روی گوشی‌های اندروید و آیفون متقاضیان انجام می‌گرفت. این برنامه، خارج از اپ استور و در چارچوب پلتفرم سازمانی اپل منتشر شده بود که به توسعه‌دهنده این اجازه را می‌داد تا با استفاده از گواهینامه‌های سازمانی روت، برنامه‌های قدرتمندتری را روی گوشی کارمندان خود نصب کند. با مسدود کردن گواهینامه سازمانی فیسبوک، بسیاری از برنامه‌های کاربردی دیگر فیسبوک نیز تحت تاثیر قرار گرفته و از دسترس خارج شدند؛ این برنامه‌ها شامل نسخه‌های بتای فیسبوک، اینستاگرام و پیامرسان فیسبوک و همچنین دیگر برنامه‌های درون سازمانی فیسبوک می‌شدند.

حالا یک روز بعد از قطع گواهینامه سازمانی فیسبوک، اپل مجددا این گواهینامه را فعال کرده است. ظاهرا این مسدودسازی یک روزه، که بدون توجه به حذف برنامه تحقیقاتی توسط فیسبوک، صورت گرفته است، هشداری جدی از طرف اپل به فیسبوک باشد.